Page 1 of 2

Website not loading

Posted: Wed Jun 14, 2017 7:52 am
by widget2k4
Anyone having issues with website not loading?
Works perfect on my phone but on my Mac it just quickly flashes and I end up with a blank page

Re: Website not loading

Posted: Wed Jun 14, 2017 3:07 pm
by pennymachines
Strange question, but is the blank page beige by any chance?
Could you try navigating away from the site and deleting your cookies?

Re: Website not loading

Posted: Wed Jun 14, 2017 7:02 pm
by widget2k4
Yes it's beige, deleted all cookies and all history and still the same.

Re: Website not loading

Posted: Wed Jun 14, 2017 8:01 pm
by dutchboy
That's what I have on an old ipad 2 at work what not updated for a long long time widget. Can it be the problem?

Re: Website not loading

Posted: Wed Jun 14, 2017 9:00 pm
by widget2k4
No db
Imac is bang up to date, website was working fine, went into the Museum and when I tried to go back to Forum it wouldn't work. Tried Safari and Google Chrome - both not working. !PUZZLED!

Re: Website not loading

Posted: Thu Jun 15, 2017 10:27 am
by pennymachines
I've seen this problem once or twice during testing but, as I find it hard to replicate, it's tricky to pin down the cause.

The site uses a cookie named 'stylesheet' which has a value of 'nav-mobile' to give you the mobile-friendly menu if you're on a small device, or 'nav-desktop' if not. When a visitor arrives here for the first time, we try determine the device type and set the menu accordingly. There's also a button at the bottom of the menu that allows visitors to choose the preferred menu. This works by toggling the cookie value. Once set, it remains indefinitely, unless toggled again. (The menu button giving the option to switch style doesn't appear on very small devices like phones because the desktop menu would be too awkward at that scale).

Just occasionally, for reasons I've yet to determine, the stylesheet cookie value gets set to 'null', which causes the problem you're seeing. To avoid a Flash of Unstyled Content, nothing can be seen until the correct (mobile or desktop) stylesheet is loaded.

Anyway, I'm sure this is more than you want or need to know... Suffice to say, I've made a small code change which might have fixed the issue !PRAY!! ... but almost certainly hasn't, judging by past experience of such things. :-(

If it hasn't, please navigate to the homepage at https://pennymachines.co.uk. This should display fine, as it doesn't require a stylesheet. At the bottom of the page I've placed a 'Delete Cookie' button. Click this, and see if it solves the problem.

Re: Website not loading

Posted: Thu Jun 15, 2017 1:09 pm
by widget2k4
Sorted mate !!THUMBSX2!!

Re: Website not loading

Posted: Thu Jun 15, 2017 2:14 pm
by pennymachines
That's good. Did you have to click the button?

Re: Website not loading

Posted: Thu Jun 15, 2017 3:02 pm
by widget2k4
No it worked by resetting my firewall back to defaults, some reason or another it must have blocked your site?
Maybe the fishnet stocking post?

Re: Website not loading

Posted: Thu Jun 15, 2017 4:12 pm
by pennymachines
That explains it. I'm not wearing them today.